2021-08-02 11:58:32• hírek • Bede Emőke / közlemény

Már keresik a fiatalt, aki rendszeresen összefirkálja a szatmári autóbuszokat FRISSÍTVE

A Transurban tömegközlekedési vállalat közösségi oldalán számolt be arról, hogy egy fiatal minden egyes utazása során ocsmány firkálmányt hagy maga után az autóbuszokban. Noha eddig egyszerűen csak lemosták a feliratokat, a cég most már szeretné felelősségre is vonni a rongálót.

„Legtöbbünk civilizált tömegközlekedést szeretne. Mi mint tömegközlekedési vállalat határozott lépéseket tettünk ennek érdekében, a változás pedig szemmel látható. A változásnak azonban mindkét oldalon meg kellene nyilvánulnia: úgy a cég, mint az utasok részéről. Rendszeresen találkozunk olyan esetekkel, mint amilyen a fenti képen is szerepel. Egy rajztehetséggel megáldott fiatal minden egyes utazás alkalmával a buszon hagyja kéznyomát, melyet ez idáig a cég munkatársai mindig eltávolítottak, viszont most már nem hunyunk szemet az ügy felett” – írja közösségi oldalán a Transurban. A bejegyzés szerint már vizsgálják az autóbusz biztonsági kamerái által rögzített felvételeket, és a felelősségre vonás sem várat már sokat magára.


Szatmárnémetiben egyébként a tömegközlekedés az elmúlt években szemmel látható fejlődésnek indult. A Transurban gépparkjához az elmúlt három évben közel húsz új, túlnyomó többségében hibrid hajtású autóbusz csatlakozott, és július 21-én megtörtént a Batizi úti autóbuszterminál munkálatainak átvétele is.  A következő lépésben a terminált egy közlekedés-menedzsment rendszerrel fogják felszerelni, amelynek a közbeszerzési eljárása jelenleg is zajlik. 


"Szatmárnémeti új autóbusz-pályaudvara európai uniós támogatással készül, és minden szempontból megfelel majd napjaink elvárásainak. A projekt összértéke 33 millió lej, és ennek része azon 11 hibrid autóbusznak a megvásárlása is, amelyek már közlekednek Szatmárnémeti utcáin. A projekt része egy modern, digitális utastájékoztatási rendszer munkába állítása is. Az autóbusz-terminál építése 6 millió lejbe került, amelynek építésével elsősorban a Szatmárnémetibe ingázók helyzetén szeretnénk javítani” – nyilatkozta a terminál átvételekor Kereskényi Gábor polgármester.


Az utasterminál megépítése, a közlekedés-menedzsment rendszer munkába állítása és a hibridhajtású autóbuszok megvásárlása a 2014-2020-as Regionális Operatív Program támogatásával valósul meg, a Városi környezet tartós fejlesztéséről szóló 4-es számú prioritási tengelyen.


FRISSÍTÉS: Sikerült azonosítani az elkövetőt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: